Συγκινεί η 6χρονη Φατμά που βγήκε ζωντανή από τα ερείπια στην Τουρκία: «Τυχερή που οι Έλληνες μού έσωσαν τη ζωή»

Συγκινεί η 6χρονη Φατμά που βγήκε ζωντανή από τα ερείπια στην Τουρκία: «Τυχερή που οι Έλληνες μού έσωσαν τη ζωή»

Οι νεκροί από τους σεισμούς ξεπέρασαν τις 50.000 τόσο στην γειτονική χώρα, όσο και στην Συρία

Εγκλωβίστηκε στα ερείπια του σπιτιού της για πάνω από 24 ώρες στον φονικό σεισμό της Τουρκίας και η 6χρονη Φατμά συγκινεί και συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα έζησε μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ την έβγαλαν από τα χαλάσματα.

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεββάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω», είπε στο Open το 6χρονο κορίτσι.

«Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μού έσωσαν τη ζωή», συνέχισε η ίδια για την περιπέτεια που έζησε.

Στο Open μίλησε και ο παππούς της μικρής Φατμά: «Την πρώτη στιγμή όταν ακούσαμε φωνές στα συντρίμμια είδαμε τους διασώστες, τους φωνάξαμε και ήρθαν κατευθείαν. Τους ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά τους και που έσωσαν το κορίτσι μας».

Το κοριτσάκι ήταν εγκλωβισμένο στα συντρίμμια μαζί με την 7χρονη αδερφή της, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει ζωντανή παρά τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ. Η Φατμά έχασε την οικογένειά της και πλέον θα έχει δίπλα της μόνο τον παππού της, που συγκινημένος ευχαρίστησε και εκείνος τους Έλληνες διασώστες.

Οι νεκροί από τους σεισμούς ξεπέρασαν τις 50.000 σε Τουρκία και Συρία

Οι νεκροί από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 50.000, καθώς οι τουρκικές αρχές έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα τον νεότερο, επίσημο απολογισμό της καταστροφής που κάνει λόγο για περισσότερα από 44.000 θύματα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), οι νεκροί στην Τουρκία λόγω των σεισμών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 44.218, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.