Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση στην απόφαση

Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για το σκάνδαλο του Qatargate.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες για την απόφαση αποφυλάκισης του Τζόρτζι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν θα συμβεί.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό όρους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Αυτή είναι η απόφαση του εισαγγελλέα:

Είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Περίπου στη 13:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η νέα ακρόαση του Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ. Ο δικηγόρος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είπε μόνο ότι όλα θα απαντηθούν το απόγευμα, με την ανακοίνωση της εισαγγελίας σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Τζόρτζι ή ίσως αφεθεί με περιοριστικούς όρους.

Αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει:

Πώς είναι δυνατόν οι Βεγικές Αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλλάξουν την «ιστορία», να βάζουν Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχοντας ότι έχει μετανιώσει.