Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα και το Χάρκοβο

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα και το Χάρκοβο

Υπάρχουν και δύο ελαφρά τραυματίες

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυραυλικό πλήγμα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά.

Μια γυναίκα ηλικίας 81 ετών και ένας 68χρονος σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του χωριού Νοβοτιάχινκα, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Χερσώνας, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεξάντρ Προκούντιν.

Εξάλλου, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυραυλικά πλήγματα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το Χάρκοβο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, μπαίνει συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων μετά τη ρωσική εισβολή, πριν από περίπου έναν χρόνο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Ρωσία είχε καταλάβει τη Χερσώνα στην αρχή του πολέμου αλλά έπειτα από οκτώ μήνες κατοχής, οι Ουκρανοί την ανακατέλαβαν. Η περιοχή βομβαρδίζεται συνεχώς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.