Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο – Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο – Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Δείτε βίντεο - Σειρήνες ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος την επισκεπτόταν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σειρήνες ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος την επισκεπτόταν, ωστόσο δεν υπήρχαν αναφορές για ρωσικά χτυπήματα.

Σημειώνεται πως σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2022.

 

 

 

Από το Κίεβο, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία θα ανακοινωθεί αύριο. Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Η παρουσία Μπάιντεν στην ουκρανική πρωτεύουσα αποτελεί έκφραση στήριξης απέναντι στη ρωσική εισβολή με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Στο Κίεβο θα μεταβεί και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μετέδωσε πριν από λίγο το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Aρχικά είχε διαρρεύσει ότι η Μελόνι θα μετέβαινε απευθείας στην Ουκρανία για συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για λίγους ασφαλείας το επίσημο πρόγραμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί από την προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης.