Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Βγάζουν ζωντανούς από τα συντρίμμια 11 ημέρες μετά

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Βγάζουν ζωντανούς από τα συντρίμμια 11 ημέρες μετά

Τέσσερις επιζώντες ανασύρθηκαν από τα ερείπια πάνω από 260 ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσαν την περιοχή

Μικρά θαύματα εξακολουθούν να σημειώνονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, καθώς αν και έχουν περάσει πάνω από 260 ώρες από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τα νότια της χώρας, τα σωστικά αυτοκίνητα βγάζουν ακόμα ζωντανούς από τα ερείπια.

Ο 33χρονος Μουσταφά Αβτζί και ο 26χρονος Μεχμέτ Αλί Σακίρογλου είναι οι δύο άνδρες, που ανασύρθηκαν ζωντανοί 261 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, μέσα από τα συντρίμμια νοσοκομείου στην Αντιόχεια. Ο Αβτζί είχε πάει τον γιο του Αζίζ εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, μαζί με τη γυναίκα και τον πατέρα του. Όλοι επέζησαν της ασύλληπτης καταστροφής.

Μία ώρα νωρίτερα ο 14χρονος Οσμάν έβγαινε ξανά στην επιφάνεια με τη βοήθεια των διασωστών από τα συντρίμμια του κτιρίου όπου έμενε στην Αντιόχεια. Ο Οσμάν στάθηκε τυχερός, καθώς από το ίδιο κτίριο έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί 17 σοροί. Ο 14χρονος βρήκε τη δύναμη να φωνάξει μέσα απ’ τα συντρίμμια και να ακουστεί. Οι διασώστες δεν σταμάτησαν λεπτό, ώσπου τελικά τα κατάφεραν. Ο τυχερός έφηβος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε άμεσα να χειρουργηθεί.

Εξάλλου, μετά από 258 ώρες ομάδα διάσωσης ανέσυρε ζωντανή από τα συντρίμμια στην Καχραμανμαράς την 29χρονη Νεσλιχάν Κιλίτς. Μηχανήματα είχαν ήδη ξεκινήσει να απομακρύνουν τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, στην οποία είχε εγκλωβιστεί. Όταν ένα ανυψωτικό σήκωσε ένα αναποδογυρισμένο κρεβάτι, ο χειριστής του είδε τη γυναίκα να κουνά το χέρι της. Οι συγγενείς της είχαν χάσει τις ελπίδες τους μετά από τόσες ημέρες. Ανέφεραν μάλιστα, ότι είχαν ήδη ετοιμάσει τον τάφο της και είχαν ζητήσει από τα συνεργεία να σταματήσουν την έρευνα, για να προστατεύσουν τη σορό.

Η Νεσλιχάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας περάσει 258 εφιαλτικές ώρες στο σκοτάδι. Ο σύζυγος και τα δυο της παιδιά αγνοούνται. Με τη θερμοκρασία το βράδυ να αγγίζει τους -15 βαθμούς, οι πιθανότητες για επιζώντες είναι πλέον ελάχιστες.