Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι – Τουλάχιστον 7 νεκροί

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι – Τουλάχιστον 7 νεκροί

Σφοδρά πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις

Ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Σινδ, Μουρτάζα Ουαχάμπ στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εισβολή ένοπλων ισλαμιστών σήμερα το βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, με πολλαπλές εκρήξεις και διαρκείς πυροβολισμούς να ακούγονται μέσα από το κτίριο, καθώς συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας πήραν θέσεις κοντά στο τμήμα και όλα τα φώτα στην περιοχή έσβησαν. Η αστυνομία ανέφερε στο Reuters πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από την εν εξελίξει επίθεση.

Πλάνα που μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo News δείχνουν δεκάδες αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς να αποκλείουν το συγκρότημα, το οποίο στεγάζει πολλά γραφεία ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι άκουσαν μια ισχυρότατη έκρηξη μέσα από τις εγκαταστάσεις. Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι σφοδροί πυροβολισμοί συνεχίζονται μεταξύ της αστυνομίας και των επιτιθέμενων. Δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί σε διαφορετικούς ορόφους του πενταώροφου κτιρίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

«Είναι δική μας επίθεση αυτοκτονίας. Θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφεραν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa με μήνυμά τους.

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς πόσοι τρομοκράτες έχουν εισέλθει στο κτίριο, αλλά υπάρχουν εκεί μέσα τουλάχιστον πάνω από πέντε», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Ιρφάν Μπαλόχ. Ο ίδιος είπε ότι ενδέχεται να υπήρχαν έως και 30 αστυνομικοί μέσα στο τμήμα τη στιγμή της επίθεσης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για οκτώ έως δέκα δράστες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι, Τζαβίντ Αλάμ Όντο, επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την πόλη και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων παραστρατιωτικών, έφτασαν στο σημείο.

Μιλώντας στο Reuters o εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Σινδ, Μουρτάζα Ουαχάμπ επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας.

Η επίθεση ακολουθεί μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.