ΗΠΑ: Άγνωστα αντικείμενα καταρρίπτονται από τους αιθέρες – Είναι… UFO;

ΗΠΑ: Άγνωστα αντικείμενα καταρρίπτονται από τους αιθέρες – Είναι… UFO;

«Τα ονομάζουμε αντικείμενα, όχι μπαλόνια, για κάποιο λόγο...»

Αναβρασμός επικρατεί στα στρατιωτικά επιτελεία των ΗΠΑ, καθώς έχουν καταρρίψει άγνωστα αντικείμενα από τους αιθέρες, με τους Αμερικανούς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμη και για UFO.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο στρατηγός της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Glen VanHerck, δήλωσε πως «θα αφήσω τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αντικατασκοπεία να το ερευνήσουν. Δεν έχω αποκλείσει τίποτα». Ταυτόχρονα, σημείωσε πως «σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή πιθανή απειλή, που προσεγγίζει τη Βόρεια Αμερική με μια προσπάθεια να την εντοπίσουμε… Τα ονομάζουμε αντικείμενα, όχι μπαλόνια, για κάποιο λόγο. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν ίπταντο χρησιμοποιώντας αέριο, ή διαθέτουν κάποια άγνωστα συστήματα πρόωσης».

Ο επικεφαλής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας των ΗΠΑ (NORAD) που ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουν καταρριφθεί συνολικά τέσσερα αντικείμενα τις τελευταίες οκτώ ημέρες και «ένας λόγος για την απομάκρυνσή τους από τον ουρανό ήταν επειδή αποτελούσαν πιθανή απειλή για την πολιτική αεροπορία των ΗΠΑ».

«Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η NORAD έχει αναλάβει εν δυνάμει δράση εναντίον αερομεταφερόμενου αντικειμένου»., πρόσθεσε στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Κατασκοπευτικά μπαλόνια ή UFO;

Το cnn.com επικοινώνησε με αξιωματούχους των ΗΠΑ και σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μπαλόνια που προέρχονται από την Κίνα και όχι για εξωγήινη τεχνολογία, τα αντικείμενα που έχουν καταρριφθεί.

Εντούτοις, δημιουργούνται ερωτηματικά για τη στάση των ΗΠΑ, με το δημοσίευμα να τονίζει πως ενδεχομένως δημιουργείται μια νέα ψυχροπολεμική παράνοια, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Χαρακτηριστικά, αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν σημειωθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης.

Μάλιστα, εκείνη την εποχή, διάφορες θεωρίες για άγνωστα αντικείμενα είχαν κατακλίσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι οι Σοβιετικοί σχεδίαζαν αποικίες στον πλανήτη Άρη...