ΗΠΑ: Το FBI σκοπεύει να ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Πενς αναζητώντας απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Το FBI σκοπεύει να ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Πενς αναζητώντας απόρρητα έγγραφα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal

Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναζητώντας απόρρητα έγγραφα, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Πενς για να προγραμματίσει την έρευνα. Οι δικηγόροι του Πενς δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα αυτό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πρόκειται να ερευνηθεί και το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου.

Τον Ιανουάριο ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου, Γκρεγκ Τζέικομπ, αποκάλυψε ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ότι τα παρέδωσε στο FBI. Όπως είπε, επρόκειτο για «μικρό αριθμό εγγράφων τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να περιέχουν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες».

Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενης τον Πενς, η εφημερίδα γράφει ότι οι νομικοί σύμβουλοί του θεωρούν πως η προηγούμενη έρευνα ήταν εξαντλητική και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ξεχασμένα, διαβαθμισμένα έγγραφα έχουν βρεθεί επίσης στις κατοικίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν, από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Και οι δύο ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητου υλικού.

Την Τετάρτη, πράκτορες του FBI ερεύνησαν το εξοχικό του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, χωρίς όμως να βρουν διαβαθμισμένα έγγραφα.