Βρετανία: «Πρακτικά αδύνατον να σταλούν βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία»  

Βρετανία: «Πρακτικά αδύνατον να σταλούν βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία»  

Η Ντάουνινγκ Στριτ επικαλείται το μεγάλο χρονικό διάστημα που απειτείται για την εκπαίδευση των πιλότων

Το ταχύτερο διάστημα που χρειάζεται να μάθει ένας πιλότος να πετά ένα βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος, είναι 35 μήνες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, διευκρινίζοντας τα πρακτικά ζητήματα που επικαλέστηκε η Βρετανία αναφορικά με την προμήθεια της Ουκρανίας με βρετανικά αεροσκάφη.

Το Λονδίνο τονίζει, ότι δεν είναι επί του παρόντος πρακτικό να στείλει στην Ουκρανία βρετανικά μαχητικά, δεδομένης της πολυπλοκότητας των αεροσκαφών και του χρόνου που απαιτείται για την εκπαίδευση των πιλότων. «Θα συνεχίσουμε να ακούμε τους Ουκρανούς και να σκεφτόμαστε τι είναι σωστό μακροπρόθεσμα, αλλά -αν βοηθά για να κατανοήσουμε την κατάσταση- το ταχύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για έναν νέο πιλότο διαρκεί περίπου 35 μήνες», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους. «Το υπάρχον ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για μαχητικά στο Ηνωμένο Βασίλειο διαρκεί 5 χρόνια», πρόσθεσε.

Χθες Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε, ότι η Βρετανία δεν έχει λάβει «αμετάκλητη απόφαση» να μην στείλει μαχητικά αεροσκάφη της στην Ουκρανία, αλλά δεν πιστεύει, ότι αυτό είναι η σωστή προσέγγιση επί του παρόντος.