Ερντογάν: «Με τις δηλώσεις της για τα F-35 η αντιπολίτευση παραιτείται των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο»

Ερντογάν: «Με τις δηλώσεις της για τα F-35 η αντιπολίτευση παραιτείται των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο»

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης για την δέσμευσή της να επιστρέψει η Άγκυρα στο πρόγραμμα των μαχητικών

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για τα F-35 επικαλούμενος την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να «γυρίσει μπούμερανγκ» στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης, τις υποσχέσεις της ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, ισχυριζόμενος ότι έτσι παραιτούνται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα και «χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε, πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… Ουσιαστικά χαιρετίζουν, όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν, πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σουηδία μην προσπαθείς άδικα»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση και στη Σουηδία, εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ… Σουηδία, μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου, το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε "ναι" στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ» είπε.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε, ότι η Άγκυρα διαχωρίζει πλέον το ζήτημα της ένταξης της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ από του Ελσίνκι. «Στο θέμα της Φινλανδίας η άποψη μας είναι θετική, αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε» διεμήνυσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...