Τσαντ: 20 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Βίντεο με τον οδηγό του πούλμαν να παίζει με το κινητό του

Τσαντ: 20 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Βίντεο με τον οδηγό του πούλμαν να παίζει με το κινητό του

Κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς την ανατολική πόλη Αμπέσε

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ όταν επιβατικό λεωφορείο στο Τσαντ συγκρούστηκε με φορτηγό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι, κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα Ντζαμένα προς την ανατολική πόλη Αμπέσε. Το τροχαίο συνέβη κοντά στην πόλη Ουμ Χαντζέρ, τόνισε η κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα αίτια που διαπιστώθηκαν είναι η μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας... υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικό φορτίο, κόπωση και απροσεξία του οδηγού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το τροχαίο ακολούθησε δύο άλλα δυστυχήματα με επιβατικά λεωφορεία αυτόν τον μήνα στη Σενεγάλη, στα οποία σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι, μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών του Τσαντ.

Πάντως, σύμφωνα με το Tchad One, ο οδηγός του λεωφορείου ασχολιόταν με το κινητό του και δεν πρόσεχε στον δρόμο και μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο, αν κι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Δείτε το βίντεο με τον οδηγό να παίζει με το κινητό του:

Παρακαλούμε περιμένετε ...