Ζαχάροβα: Μέρος του «προσχεδιασμένου πολέμου» εναντίον της Ρωσίας η παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: Μέρος του «προσχεδιασμένου πολέμου» εναντίον της Ρωσίας η παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ζητεί από όσους τα διαθέτουν να στείλουν όσα περισσότερα μπορούν

Η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει άρματα μάχης στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ότι ήταν «προσχεδιασμένος πόλεμος» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Το Κίεβο ζητούσε εδώ και μήνες δυτικά άρματα μάχης, που υποστηρίζει ότι χρειάζεται απεγνωσμένα, για να δώσει στις δυνάμεις του τη δύναμη πυρός και την ικανότητα να μετακινούνται, προκειμένου να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας. Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι το Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως παράδοσης 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαριστεί τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ότι είναι «ειλικρινά ευγνώμων» για το πράσινο φως που έδωσε το Βερολίνο προκειμένου να αποσταλούν άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο. «Ευχαριστούμε ειλικρινά τον καγκελάριο και όλους τους φίλους μας στη Γερμανία», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, δευκρινίζοντας πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Σολτς.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες που έχουν άρματα μάχης Leopard 2 σε λειτουργία να «παράσχουν όσα περισσότερα είναι δυνατό», προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας. «Άρα ο συνασπισμός των αρμάτων μάχης έχει σχηματιστεί. Όλοι όσοι αμφέβαλλαν ότι αυτό θα μπορούσε ποτέ να συμβεί βλέπουν τώρα: για την Ουκρανία και τους εταίρους τίποτε δεν είναι αδύνατο», έγραψε στο Twitter. «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους νέους εταίρους που έχουν εν λειτουργία άρματα μάχης Leopard 2 να συμμετάσχουν στον συνασπισμό και να παράσχουν όσα περισσότερα από αυτά είναι δυνατό» καταλήγει.