«Κόκκινη σημαία»: Το προπαγανδιστικό σίριαλ των Τούρκων με τους «κακούς Έλληνες»

«Κόκκινη σημαία»: Το προπαγανδιστικό σίριαλ των Τούρκων με τους «κακούς Έλληνες»

Ο Χουλουσί Ακάρ παρακολούθησε την πρεμιέρα του

Προπαγάνδα ακόμη και με τηλεοπτική σειρά από την Τουρκία. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, τρομοκράτες έχουν βρει καταφύγιο σε νησί και συγκεκριμένα σε υπόγειο οχυρό, στους τείχους του οποίου υπάρχουν συνθήματα γραμμένα στα ελληνικά.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς με θέμα τους τρομοκράτες σε ελληνικά νησιά.

Μέσω ενός τηλεοπτικού σίριαλ επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν να καλλιεργήσει ανθελληνικό κλίμα στην κοινή γνώμη. Η πολεμική σειρά «Η κόκκινη σημαία» έχει πρωταγωνιστές καλούς Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούν τρομοκράτες και λαθρέμπορους όπλων που απειλούν την Τουρκία. Ο στόχος βρίσκεται σε ένα νησί στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρεται η πραγματική ονομασία του, στους τοίχους, όμως, φαίνονται συνθήματα γραμμένα στα ελληνικά αλλά και χάρτες με την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά της Ελλάδας, τονίζοντας – μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία. Η Τουρκία παρήγαγε έναν πύραυλο που ονομάζεται Tayfun. Κι αν αυτό χτυπήσει την Αθήνα; Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, να είσαι έξυπνος.

Αν στρατιωτικοποιήσεις  τα νησιά, θα μείνουμε ακίνητοι; Ο Μητσοτάκης ξέρει καλά ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις λάθος, οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν. Εάν συμπεριφέρεστε έξυπνα, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.