Rage Applying: Τι είναι η νέα τάση στο TikTok που μπορεί να αυξήσει τον μισθό σου

Rage Applying: Τι είναι η νέα τάση στο TikTok που μπορεί να αυξήσει τον μισθό σου

Δεν έχεις κάτι να χάσεις

Το TikTok ρίχνει μια καλή ματιά στους εργασιακούς χώρους και αναδεικνύει μια ακόμη τάση για φέτος, στην οποία σχεδόν όλοι έχουν ενδώσει.

Πρόκειται για το "rage applying" και στην ουσία σημαίνει το να κάνεις αιτήσεις σε άλλες δουλειές, όσο βρίσκεσαι σε κατάσταση οργής ή αναστάτωσης εξαιτίας του εργοδότη σου.

Σε αυτό το φαινόμενο συνήθως ενδίδουν εργαζόμενοι οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι και θέλουν να βρουν αναγνώριση και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έτσι αποφασίζουν να στείλουν όσα περισσότερα βιογραφικά μπορούν σε διάφορες εταιρείες, προκειμένου να βρουν την καλύτερη θέση.

Το όλο concept ξεκίνησε από μια Καναδή millennial, την Redweez, η οποία δημοσίευσε ένα βιντεάκι στο οποίο ενθαρρύνει όλο και περισσότερους απογοητευμένους, εξαντλημένους και αδικημένους εργαζόμενους, να ενδώσουν στην τάση του rage applying προκειμένου να αλλάξουν δουλειά και να βρουν αυτό που τους αξίζει.

Στο βίντεο, το οποίο μετρά πάνω από 2 εκατ. views, η Redweez δηλώνει:

«Νευρίασα πολύ στην δουλειά και έτσι ξεκίνησα να κάνω rage applying σε περίπου 15 δουλειές. Και κάπως έτσι βρήκα μια δουλειά η οποία μου προσφέρει 25 χιλιάδες δολάρια αύξηση και είναι ένα υπέροχο μέρος για να δουλεύεις. Οπότε συνεχίστε το rage-applying και θα συμβεί», σημειώνει η νεαρή.

 

Και κάπως έτσι μέσα από το rage-applying κατάφερε να βρει μια δουλειά στην οποία αμείβεται τα διπλά και απολαμβάνει πολύ περισσότερο τον εργασιακό της χώρο. Επομένως δεν έχεις κάτι να χάσεις, από το να δοκιμάζεις την τύχη σου στον τομέα της καριέρας σου, μέχρι να βρεις αυτό που πραγματικά σε γεμίζει και σε ικανοποιεί από το να μένεις σε μια θέση που δεν σε εκτιμούν.