Η πόλη του μέλλοντος που θα επιπλέει στις θάλασσες και τους ωκεανούς

Η πόλη του μέλλοντος που θα επιπλέει στις θάλασσες και τους ωκεανούς

Μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο θέλουν να υλοποιήσει μια ομάδα αρχιτεκτόνων από όλον τον κόσμο.

Γνωρίστε την «Floating City« που μεταφράζεται στην «Πλωτή Πόλη» και πρακτικά θα είναι μια πόλη η οποία θα επιπλέει στις θάλασσες και τους ωκεανούς, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι τέτοιες που η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θα εξαναγκάσει την ανθρωπότητα να μετακομίσει σε τέτοιες κατασκευές.

Η διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών με επικεφαλής την ιταλική "Luca Curci Architects" και τη βρετανική "Tim Fu Design', σχεδίασαν τη πόλη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Ετσι κυκλοφόρησαν τις πρώτες μακέτες και φωτογραφίες από το πώς θα είναι αυτή η φουτουριστική πόλη, που οραματίζονται και θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 50.000 κατοίκους.

Εμφανισιακά το concept θυμίζει αρκετά την sci-fi ταινία «Elysium» του 2013 με τον Matt Damon.

Εκεί όπου στο μέλλον η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη κόλαση για τους φτωχούς και οι πλούσιοι μένουν σε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη, που είναι σα μια τεχνολογική ουτοπία.

Θα δείτε λείες λευκές κατασκευές, σφαίρες με στέγες με ιστό, ένα κυκλικό πλέγμα δρόμων και κάτι που μοιάζει με την αισθητική του Little Island του Μανχάταν, μόνο που εφαρμόζεται σε κλίμακα μεγαλούπολης.