Τουρκία: Εκλογές στις 14 Μαΐου «έδειξε» ο Ερντογάν σύμφωνα με το Bloomberg

Τουρκία: Εκλογές στις 14 Μαΐου «έδειξε» ο Ερντογάν σύμφωνα με το Bloomberg

Την ίδια ημερομηνία ανέφερε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στις 14 Μαΐου φαίνεται πως έχει επιλέξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διεξαχθούν οι εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» στις δηλώσεις του την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη γειτονική χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας "φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο"». Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο, τονίζοντας πως μεσολαβεί ένα διάστημα πέντε μηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του το Σάββατο, δεν αρκέστηκε μνα «φωτογραφίσει» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά μίλησε συγκεκριμένα για τις 14 Μαΐου: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον υποψήφιό της για την προεδρία, ωστόσο όλα δείχνουν, ότι θα είναι ο Κιλιντσντάρογλου.