Τατιάνα Πάτιτζ: Πέθανε στα 56 της από καρκίνο η καλλονή των ‘90s

Τατιάνα Πάτιτζ: Πέθανε στα 56 της από καρκίνο η καλλονή των ‘90s

Η Patitz, ήταν ένα από τα «supermodels» των 90s μαζί με τις Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista και Christy Turlington

Η Τατιάνα Πάτιτζ (Tatjana Patitz), ο θάνατος της οποίας στα 56 της χρόνια ανακοινώθηκε από τη Vogue στις 11 Ιανουαρίου, πέθανε απόκαρκίνο στο στήθος, όπως επιβεβαίωσε η ατζέντης της Corinne Nicolas στο People.

«Αφήνει πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της», τόνισε.

Η Patitz, ήταν ένα από τα «supermodels» των 90s μαζί με τις Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista και Christy Turlington. Άφησε το δικό της στίγμα στον χώρο της μόδας από τα τέλος του 1980 και στις αρχές του 1990. Φωτογραφήθηκε για τα εξώφυλλα κάποιων από τα πιο σημαντικά περιοδικά μόδας και έπαιξε σε μουσικά βίντεο της εποχής, προτού αποφασίσει να αποσυρθεί και να επιλέξει μια ήσυχη ζωή αφιερωμένη στα ζώα και στο μεγάλωμα του γιου της Jonah Johnson.

 

 

 

Η Tatjana Patitz είχε γεννηθεί στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα ενώ όταν ήταν αρκετά μικρή μετακόμισε με την οικογένειά της στο Skanör.

Το 1983 σε ηλικία μόλις 17 ετών συμμετείχε σε διαγωνισμό Elite Model Contest στη Στοκχόλμη. Κατέλαβε την τρίτη θέση στη Σουηδία. Το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Ο Peter Lindbergh ήταν αυτός που δημιούργησε την καριέρα της Patitz. Ο Γερμανός φωτογράφος φωτογράφισε πρώτη φορά το μοντέλο το 1988, και ξανά για το εξώφυλλο των supermodel της βρετανικής Vogue τον Ιανουάριο του 1990.