Οργή Πούτιν με υπουργό του που τον ταπείνωσε δημόσια: «Γιατί χαζεύεις και δεν κάνεις τη δουλειά σου;

Οργή Πούτιν με υπουργό του που τον ταπείνωσε δημόσια: «Γιατί χαζεύεις και δεν κάνεις τη δουλειά σου;

Δείτε το βίντεο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του για την οικονομία της Ρωσίας που καταρρέει και την αποτυχημένη πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας ευθύνες σε δικό του άνθρωπο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ταπείνωσε δημοσίως τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ γιατί οι υπηρεσίες του δεν παράγουν ικανό αριθμό εμπορικών και πολεμικών αεροσκαφών τη στιγμή που αυτός έκανε διακοπές στην Τουρκία για το νέο έτος.

Αφότου ο Πούτιν άκουσε τον Μαντούροφ να λέει «τα έχουμε όλα έτοιμα» όσον αφορά την παραγωγή αεροσκαφών, έγινε πραγματικά έξαλλος, και ξέσπασε.

«Τα έχεις όλα έτοιμα, αλλά όχι συμβόλαια… Στο λέω, ας ολοκληρώσουμε τώρα τη συνάντηση, γιατί να  κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον; Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν συμβόλαια στις εταιρείες, μού το είπαν οι διευθυντές. Γιατί χαζεύεις; Πότε θα έχουμε συμβόλαια; Αυτό λέω… Οι διευθυντές μού είπαν ότι δεν υπάρχουν συμβόλαια και εσύ λες ‘όλα είναι έτοιμα’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, δείχνοντας δημοσίως ότι δεν εμπιστεύεται τον υπουργό του.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο οργισμένος Πούτιν έδωσε τελεσίγραφο ενός μήνα στον υπουργό του να ξεκαθαρίσει την κατάσταση η οποία έχει οδηγήσει σε ελλείψεις σε στρατιωτικά αεροσκάφη και αεροπλάνα για πολιτικές αεροπορικές εταιρείες που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε έναν μήνα. Σου ζητάω να το κάνεις σε έναν μήνα. Δεν καταλαβαίνεις σε τι συνθήκες ζούμε;» φέρεται να είπε ο εκτός εαυτού πρόεδρος της Ρωσίας με τον σαστισμένο Μαντούροφ να σκύβει το κεφάλι του χωρίς να απαντά.