Ιρλανδία: Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols θέλει να πάει στη Eurovision με τραγούδι για τη σύζυγό του που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Ιρλανδία: Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols θέλει να πάει στη Eurovision με τραγούδι για τη σύζυγό του που πάσχει από Αλτσχάιμερ

Έχει γράψει το «Hawaii», που όπως λέει είναι μια «ερωτική επιστολή» προς τη γυναίκα του, Νόρα Φόρστερ

Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols Τζον Λίντον θέλει να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την πανκ μπάντα Public Image Ltd (PiL), όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Ο τραγουδιστής του «Anarchy in the UK», που είναι γνωστότερος με το όνομα Τζόνι Ρότεν στην κορύφωση του πανκ κινήματος, έχει γράψει ένα νέο τραγούδι, το «Hawaii», που όπως λέει είναι μια «ερωτική επιστολή» προς τη σύζυγό του, τη Νόρα Φόρστερ, με την οποία είναι παντρεμένοι σχεδόν 40 χρόνια. Η Νόρα σήμερα πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η μπάντα PiL είναι μεταξύ των έξι καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα διαγωνιστούν για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Γιουροβίζιον, τον επόμενο Μάιο. Η Βρετανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό εκ μέρους της νικήτριας Ουκρανίας, λόγω του πολέμου στη χώρα αυτή.

«Είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους με τον άνθρωπο που φροντίζουν», ανέφερε ο 66χρονος Λίντον στον επίσημο ιστότοπο του τραγουδιού «Hawaii». «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας ότι τελικά η αγάπη τα ξεπερνάει τα πάντα», πρόσθεσε, όπως υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαΐου στο Λίβερπου.