Μπιλ Κόσμπι: Κι άλλη καταγγελία για τον ηθοποιό – «Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε»

Μπιλ Κόσμπι: Κι άλλη καταγγελία για τον ηθοποιό – «Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε»

Συνολικά έξι γυναίκες έχουν υποβάλει μήνυση για παρενόχληση ή κακοποίηση

Νέα καταγγελία για τον Μπιλ Κόσμπι βγήκε στη δημοσιότητα, αφού μια γυναίκα τον καταγγέλλει ότι τη νάρκωσε με ναρκωτικά και εφόσον την πήγε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στη συνέχεια τη βίασε.

Σύμφωνα με τη marca.com, η Στέισι Πίνκερτον υποστήριξε πως όταν ήταν 21 ετών και δούλευε ως αεροσυνοδός και μοντέλο, ο Κόσμπι της έδωσε ναρκωτικά σε ένα εστιατόριο στο Ιλινόις και την πήγε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σικάγο. Η μήνυση αναφέρει ότι ο Κόσμπι «πραγματοποίησε αναγκαστική σεξουαλική επαφή» μαζί της, ενώ ήταν ανήμπορη εξαιτίας των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει, δέχτηκε την επίθεση από τον Κόσμπι όταν τον είχε γνωρίσει στη Νέα Υόρκη και της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει την καριέρα της και ότι ανέλαβε κάποιο ρόλο σε ένα επεισόδιο του «The Cosby Show» στο NBC, αλλά δεν εμφανίστηκε στο τελικό μοντάζ.

Μάλιστα, μήνες μετά την επίθεση, η Πίνκερτον είπε ότι ο Κόσμπι την κάλεσε στην παράστασή του σε ένα θέατρο του Σικάγο, όπου ισχυρίζεται ότι τη φίλησε και την άγγιξε με δύναμη.

«Ο Κόσμπι είχε το ίδιο ή παρόμοιο πρότυπο συμπεριφοράς με τα θύματά του», αναφέρει η αγωγή της Πίνκερτον, «συμπεριλαμβανομένης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόοδο της καριέρας τους, δίνοντάς τους ρόλους στο Cosby Show, χρησιμοποιώντας τις τοποθεσίες γυρισμάτων του ως μέσο πρόσβασης, για να απομονώνει, να παρενοχλεί σεξουαλικά και να επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες, χρησιμοποιώντας ναρκωτικά για να ακινητοποιεί τα θύματά του και να προχωρά σε βίαιες σεξουαλικές πράξεις μαζί τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ηθοποιού, Άντριου Ουάιατ, σε ένα email στο Associated Press δήλωσε τα εξής: «Όπως δηλώναμε πάντα και τώρα μπορεί να δει η Αμερική, δεν πρόκειται για δικαιοσύνη για τα θύματα φερόμενων σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά είναι όλα για τα χρήματα. Πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια, καθώς και η κοινή γνώμη, θα ακολουθήσουν τους κανόνες δικαίου και θα απαλλάξουν τον κ. Κόσμπι από αυτές τις υποτιθέμενες κατηγορίες».

Οι εκπρόσωποι των NBCUniversal, Kaufman Astoria Studios και Carsey-Werner Television δεν έχουν απαντήσει ακόμα για την υπόθεση, αφού οι εταιρείες αυτές συμμετείχαν στην παραγωγή του «The Cosby Show», όπως αναφέρει η μήνυση.

Οι αγωγές από την Πίνκερτον και τις άλλες πέντε γυναίκες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της προθεσμίας ενός έτους της Νέας Υόρκης για την υποβολή καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικες για ισχυρισμούς που δεν είχαν παραγραφεί.