Βρετανία: Έτρεξε 365 Μαραθώνιους το 2022 για φιλανθρωπικό σκοπό το 2022

Βρετανία: Έτρεξε 365 Μαραθώνιους το 2022 για φιλανθρωπικό σκοπό το 2022

Πέτυχε το στόχο του συγκεντρώνοντας πάνω από 1 εκατ. λίρες

Ένας Βρετανός μπήκε στο νέο έτος ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του, καθώς έτρεχε έναν Μαραθώνιο κάθε μέρα του 2022 φθάνοντας τον στόχο ύψους 1 εκατ. λιρών (1,12 εκατ. ευρώ).

Τα πλήθη επευφημούσαν τον 53χρονο Γκάρι ΜακΚι, καθώς ολοκλήρωσε τον 365ο μαραθώνιο του έτους υπό βροχή στη γενέτειρά του Κάμπρια στη βορειοδυτική Αγγλία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχε συγκεντρώσει 1.093.000 λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση Macmillan Cancer Support και το Hospice at Home West έχοντας καταστρέψει 22 ζευγάρια παπούτσια από το τρέξιμο.

Πατέρας τριών παιδιών ο ΜακΚι έτρεξε περισσότερα από 9.500 μίλια το 2021, ολοκληρώνοντας συνήθως τον ημερήσιο στόχο του πριν πάει στη δουλειά του στο τοπικό πυρηνικό εργοστάσιο Sellafield. «Η υποστήριξη ήταν πρωτοφανής, όπως συμβαίνει πάντα και οι κάτοικοι της Καμπρια μας στηρίζουν, αλλά ο καρκίνος επηρεάζει του πάντες, οπότε δεν είναι μόνο κάτι που αφορά την πριοχή, είναι κάτι εθνικό», δήλωσε στο BBC News καθώς ξεκινούσε για τον τελευταίο μαραθώνιο της χρονιάς.

Η εκτελεστική διευθύντρια συγκέντρωσης πόρων της Macmillan Cancer Support Κλερ Ρούνεϊ δήλωσε: «Το επίτευγμα και η ανιδιοτέλεια του Gary ξεπερνούν κάθε όριο». «Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει κάνει για να βοηθήσει τη Macmillan να υποστηρίξει τους ανθρώπους που ζουν με καρκίνο σε μια εποχή που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ».

Τον δρομέα συνόδευαν κατά καιρούς υποστηρικτές υψηλού προφίλ, όπως ο προπονητής άμυνας της Αγγλικής Ένωσης ράγκμπι Κέβιν Σίνφιλντ. «Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος και ήταν τιμή μου να βρίσκομαι μαζί του στην Cumbria για να υποστηρίξω αυτό που κάνει», δήλωσε ο Σίνφιλντ.