Ντόναλντ Τραμπ: Είχε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία όσο ήταν πρόεδρος

Ντόναλντ Τραμπ: Είχε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία όσο ήταν πρόεδρος

Το 2017, τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του ο Τραμπ πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια φόρους σε άλλες χώρες και μόλις 750 δολάρια στις ΗΠΑ

Λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες διατηρούσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τις φορολογικές του δηλώσεις που δόθηκαν χθες, Παρασκευή στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος είχε λογαριασμούς ξένων τραπεζών στην Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Άγιο Μαρίνο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Τον πρώτο χρόνο μάλιστα της προεδρικής του θητείας πλήρωσε περισσότερους φόρους στο εξωτερικό πάρά στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του.

Ο Τραμπ έπρεπε να αναφέρει την ύπαρξη των λογαριασμών αυτών στο Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN).

Ο τραπεζικός λογαριασμός της Κίνας, ο οποίος γνωστοποιήθηκε από τους New York Times το 2020, ήταν συνδεδεμένος με την επιχειρηματική δραστηριότητα της Trump International Hotels Management στη χώρα, όπως δήλωσε τότε ο δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, Άλαν Γκάρτεν.

Η αποκάλυψη των επιχειρηματικών συναλλαγών του με την Κίνα το 2020 ήρθε καθώς ο Τραμπ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να παρουσιάσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ως «μαριονέτα» της Κίνας.

Το 2017, τα ξένα οικονομικά συμφέροντα του Τραμπ ήταν ακόμη προφανώς αρκετά ισχυρά. Πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια φόρους σε άλλες χώρες εκείνη τη χρονιά. Αλλά την ίδια στιγμή, οι εγχώριες προσπάθειές του να προστατευθεί από τους φόρους ήταν επίσης σε πλήρη εξέλιξη και πλήρωσε μόλις 750 δολάρια για το έτος ως φόρο εισοδήματος.