«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για την Κίνα: Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση με τον κορονοϊό

«Καμπανάκι» του ΠΟΥ για την Κίνα: Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση με τον κορονοϊό

Παγκόσμιος συναγερμός

Ιδιαίτερος ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Κίνα φέρεται να είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητώντας από τη χώρα περισσότερες πληροφορίες.

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσει την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από την COVID-19 στην Κίνα.

Οι μολύνσεις από κορονοϊό αυξήθηκαν στην Κίνα αυτόν τον μήνα, μετά την άρση της πολιτικής της «μηδενικής COVID», συμπεριλαμβανομένων των τακτικών μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό στον πληθυσμό της.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν όλες επιβάλει τεστ COVID για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

«Για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου για την κατάσταση της COVID-19 στο έδαφος της της Κίνας ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες» ανέφερε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους το βράδυ της Πέμπτης (29/12).