Βατικανό: Η κατάσταση του πρώην πάπα Βενέδικτου παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή

Βατικανό: Η κατάσταση του πρώην πάπα Βενέδικτου παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή

«Ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να προσευχηθούμε για αυτόν»

Η κατάσταση του πρώην πάπα Βενέδικτου παραμένει «σοβαρή» αλλά σταθερή, δήλωσε σήμερα το Βατικανό, στην ανακοίνωση του οποίου προστίθεται ότι παρέμεινε καλά στη διάρκεια της νύχτας και είχε διαύγεια.

«Ο επίτιμος πάπας κατάφερε να ξεκουραστεί στη διάρκεια της νύχτας, ξύπνησε και έχει πλήρη διαύγεια και σήμερα, αν και η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, η κατάσταση είναι προς το παρόν σταθερή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι.

«Ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να προσευχηθούμε για αυτόν και να τον συνοδεύσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες», είπε ο Μπρούνι για τον 95χρονο πρώην ποντίφικα.

Η ανακοίνωση, η δεύτερη αφότου ο Φραγκίσκος αποκάλυψε χθες, Τετάρτη, πως ο προκάτοχός του είναι «πολύ άρρωστος» δεν δίνει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για την κατάσταση του Βενέδικτου, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Βενέδικτος λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε ένα πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζει από το 2013, όταν έγινε ο πρώτος πάπας σε περίπου 600 χρόνια που παραιτήθηκε αντί να παραμείνει πάπας εφ΄όρου ζωής.