Ζελένσκι: Τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού fund BlackRock για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Ζελένσκι: Τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού fund BlackRock για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Τι συζήτησαν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε χθες Τετάρτη (28/12) συνομιλίες για την ανοικοδόμηση της χώρας του με τον Λάρι Φινκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock – μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Φινκ για τις συμβουλές που προσέφεραν στην ουκρανική κυβέρνηση στελέχη της BlackRock σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο, αναφέρει ενημέρωση από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Συζήτησαν τις προοπτικές διοχέτευσης επενδύσεων στην ουκρανική οικονομία και συμφώνησαν να επικεντρωθούν στον συντονισμό πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν επίδοξοι επενδυτές.

Αναφέρθηκαν επίσης στην πιθανή επίσκεψη κορυφαίων στελεχών της BlackRock στην Ουκρανία εντός του 2023, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε πρόσφατο διάγγελμά του, δε, ο Ζελένσκι είχε υποστηρίξει πως η στήριξη του επενδυτικού fund BlackRock αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι ο πολιτισμένος κόσμος περιμένει τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, το Κίεβο επισκέφθηκε την Τετάρτη (28/12) ο Γάλλος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, με τον οποίον ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησε ζητήματα ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, αλλά και τις δυνατότητες να βοηθήσει η Γαλλία στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά το τέλος του πολέμου με επενδύσεις σε διάφορους τομείς ώστε να πάρει και πάλι μπροστά η οικονομική δραστηριότητα της χώρας.