ΗΠΑ: Νεκρή από το πολικό ψύχος μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε 22χρονη στο Μπάφαλο

ΗΠΑ: Νεκρή από το πολικό ψύχος μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε 22χρονη στο Μπάφαλο

Η άτυχη κοπέλα εγκλωβίστηκε για 18 ώρες στο όχημα της από την πρωτοφανή χιονοθύελλα

Νεκρή από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό της, αφού παγιδεύτηκε στη χιονοθύελλα για 18 ώρες, βρέθηκε η 22χρονη Αντέλ Τέιλορ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, η Τέιλορ ήταν μία από τους τρεις οδηγούς, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας βγει στον δρόμο παρά την απαγόρευση των οδικών μετακινήσεων, που παραμένει σε ισχύ, όπως αναφέρει η Daily Mail. Οι αρχές προειδοποιούν, ότι θα μπορεί να βρεθούν και άλλα πτώματα, καθώς προβλέπουν, ότι θα πέσει ακόμη ένα μέτρο χιόνι. Το Μπάφαλο σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της χιονοθύελλας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και έπληξε Πολιτείες από τη Μοντάνα έως τη Νέα Υόρκη.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόχουλ, έκανε δεκτή την έκκληση να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την Πολιτεία, καθώς οι αναφορές για θανάτους που σχετίζονται με τη χιονοθύελλα, εξακολουθούν να αυξάνονται. Από την Τρίτη ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε σχεδόν 70. Η οικογένεια της Αντέλ Τέιλορ δήλωσε, ότι είχε καλέσει το 911 και περίμενε τους πρώτους διασώστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τη βρουν, όταν έστειλε το βίντεο.

Η Γουάντα Μπράουν Στιλ, μητέρα της 22χρονης, δήλωσε στο WCOS ότι η κόρη της σχεδίαζε να περιμένει να περάσει την καταιγίδα στο όχημά της, πριν επιστρέψει στο σπίτι με τα πόδια την επόμενη μέρα. Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, η Τέιλορ βρέθηκε νεκρή μέσα στο όχημά της. Η άλλη αδελφή της Τέιλορ, η Τομέσια Μπράουν, δήλωσε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τη σώσουν, αλλά οι προσπάθειες τους ήταν μάταιες. «Υποθέτω, ότι όλοι όσοι προσπάθησαν να την πλησιάσουν, κόλλησαν. Πυροσβεστική, αστυνομία, όλοι κόλλησαν», δήλωσε η Τομέσια. «Γιατί δεν είχαν αλυσίδες στα λάστιχα τους; Αυτή είναι μια Πολιτεία, που είναι γνωστή για το χιόνι», συνέχισε η Τομέσια.

Οι τοπικές αρχές ασφαλείας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει, ότι η Τέιλορ είναι ένα από τα θύματα της καταιγίδας, ούτε έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου της. Η οικογένεια της Τέιλορ εργάστηκε απεγνωσμένα για ώρες μετά την αποστολή του βίντεο, για να προσπαθήσει να την βρει, κάνοντας αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ζητώντας από τους φίλους της να το διαδώσουν. Η Τομέσια δημοσίευσε στις 24 Δεκεμβρίου: «Η αδελφή μου εγκλωβίστηκε σε χιονοθύελλα στο Μπάφαλο στις 2 μ.μ. χθες. Ήταν ακόμα κολλημένη στις 11 μ.μ. χθες το βράδυ! Τώρα έχει χαθεί κάτω από το χιόνι και κανείς δεν μπορεί να τη βρει! Έχω αυτόν τον πόνο στο στομάχι μου». Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας πιστεύει, ότι μπορεί να πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και όχι από υποθερμία.

«Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία και το χιόνι εξακολουθούσε να έρχεται, οπότε μπλόκαρε τους σωλήνες, την εξάτμιση», δήλωσε η Στίλ. «Μετά, αφού το αυτοκίνητο έσβησε, τότε ήταν που πάγωσε». Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, περιέγραψε το σπαρακτικό έργο της ανάσυρσης των θυμάτων της καταιγίδας από τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τους δρόμους. «Οι αστυνομικοί μας είναι και αυτοί άνθρωποι. Είναι οδυνηρό να βρίσκεις μέλη της κοινότητάς σου, που έχουν πεθάνει» δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα θύματα της χιονοθύελλας «προσπαθούσαν να βγουν έξω υπό συνθήκες καταιγίδας, αποπροσανατολίστηκαν και πέθαναν στο δρόμο».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Έρι της Νέας Υόρκης, Μαρκ Πόλονκαρζ, περιέγραψε τη χιονοθύελλα ως «τη χειρότερη καταιγίδα ίσως στη ζωή μας» και προειδοποίησε, ότι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι. Ορισμένοι άνθρωποι, σημείωσε, έμειναν αποκλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους για περισσότερες από δύο ημέρες. Ο Πόλονκαρζ έγραψε στο Twitter ότι 14 άνθρωποι στην κομητεία πέθαναν από το κρύο, τρεις άνθρωποι βρέθηκαν στα οχήματά τους, τέσσερις δεν είχαν θέρμανση, τρεις ήταν από καρδιακά επεισόδια από το φτυάρισμα του χιονιού και τρεις άνθρωποι απεβίωσαν μετά από καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Οι δρόμοι παρέμειναν γεμάτοι με αυτοκίνητα, λεωφορεία, ασθενοφόρα, γερανοφόρα και ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα που θάφτηκαν κάτω από πανύψηλα αναχώματα, περιπλέκοντας τις προσπάθειες να καθαριστούν οι χιονισμένοι δρόμοι και να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη. Οι αρχές χρησιμοποίησαν τρακτέρ υψηλής ανύψωσης ως νοσοκομειακά μέσα μεταφοράς.

Παρά την απαγόρευση των προσωπικών οδικών μετακινήσεων που παρέμεινε σε ισχύ τη Δευτέρα, εκατοντάδες οδηγοί χρειάστηκε να διασωθούν από τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.