Ουκρανία: Πώς η ταινία «Die Hard» εμπνέει το υπουργείο Άμυνας της χώρας – Συγκρίνουν την υπόθεση με την εισβολή των Ρώσων

Ουκρανία: Πώς η ταινία «Die Hard» εμπνέει το υπουργείο Άμυνας της χώρας – Συγκρίνουν την υπόθεση με την εισβολή των Ρώσων

Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ρόλο... Τζον Μακλέιν

Η ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση φέτος για την Ουκρανία και το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ένα tweet που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του δείχνει ένα μονταρισμένο τρέιλερ της ταινίας του 1988 το οποίο παρομοιάζει την πλοκή της ταινίας με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Φέτος τα Χριστούγεννα, η Ουκρανία γιορτάζει την ιστορία του πώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ενός αλαζονικού τρομοκράτη ματαιώθηκε από ένα αδύναμο αουτσάιντερ. Ήταν το τέλειο σχέδιο χωρίς να έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του, μέχρι που όλα πήγαν στραβά.

Ο πόλεμος που ποτέ δεν ήθελες, είναι αυτός που δεν έχεις την πολυτέλεια να χάσεις. Αυτά τα Χριστούγεννα, η πανάρχαια ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ εξελίσσεται δίπλα στο σπίτι σου», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Στο tweet του υπουργείου Άμυνας με το βίντεο υπάρχει και το σχόλιο πως είναι αφιερωμένο σε όλους τους μαχητές στην πρώτη γραμμή που είναι… πολύ σκληροί για να πεθάνουν.