Θανατηφόρο τροχαίο στο Βουκουρέστι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βουκουρέστι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας φαίνεται ότι ο οδηγός δεν μειώνει ταχύτητα, ενώ προφανώς δεν υπολογίζει το ύψος της αψίδας

Βίντεο ντοκουμέντο από την σφοδρή πρόσκρουση του τουριστικού λεωφορείου με τους Έλληνες ταξιδιώτες στην μεταλλική αψίδα περιορισμού του ύψους των οχημάτων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα ένας 53χρονος από τη Λάρισα να χάσει τη ζωή του και άλλοι 24 άνθρωποι να τραυματιστούν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης από κάμερα ασφαλείας στην σήραγγα προς την οποία κατευθυνόταν το λεωφορείο, φαίνεται να πλησιάζει την αψίδα, χωρίς ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και χωρίς να φαίνεται, ότι εκτιμά πως το λεωφορείο δεν χωράει κάτω από αυτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο μεταλλικός δείκτης ύψους «θέρισε» το επάνω τμήμα του λεωφορείου, το οποίο ακινητοποιήθηκε αμέσως.

«Ήταν σαν να έπεσε τρένο πάνω μας»

Συγκλονισμένος ο οδηγός του πούλμαν, αδυνατεί να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης, που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη. «Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», είπε μιλώντας στο Mega.

«Κανένας δεν πίστεψε, πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα "από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός". Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία, που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα» πρόσθεσε.