ΛΔ Κονγκό: Δύο νεκροί και τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι από τη βύθιση μικρού σκάφους στη λίμνη Εδουάρδου

ΛΔ Κονγκό: Δύο νεκροί και τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι από τη βύθιση μικρού σκάφους στη λίμνη Εδουάρδου

Μετέφερε περίπου 20 χορωδούς μιας προτεσταντικής εκκλησίας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα αγνοούνται μετά το ναυάγιο μιας μηχανοκίνητης πιρόγας στη λίμνη Εδουάρδου, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το μικρό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Κιαβινίονγκε, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, με προορισμό ένα άλλο χωριό της περιοχής, το Κισάκα. Μετέφερε περίπου 20 χορωδούς μιας προτεσταντικής εκκλησίας και ανατράπηκε γύρω στις 5 το πρωί.

«Εντοπίσαμε πέντε ζωντανούς και δύο νεκρούς. Οι υπόλοιποι αγνοούνται στη λίμνη. Η πιρόγα ανατράπηκε ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κιαβινίονγκε», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Πάτρικ Καμπάλε.

Όταν αναχώρησε το σκάφος μετέφερε 16 άτομα, όμως άλλοι 9 επιβιβάστηκαν στη συνέχεια, σε άλλο σημείο. Ο Καμπάλε είπε ότι «ο άνεμος» προκάλεσε το ναυάγιο.

Ο πάστορας Παλούκου Καβουτουιράκι, ο υπεύθυνος της εκκλησίας στην οποία ανήκαν οι ναυαγοί, επιβεβαίωσε ότι συνολικά επέβαιναν στο σκάφος 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία μωρά. «Οι έρευνάς μας θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή», διευκρίνισε.

Στη Λ.Δ. του Κονγκό, όπου οι βατοί δρόμοι είναι ελάχιστοι, οι μετακινήσεις γίνονται δια μέσου των ποταμών και των λιμνών, ωστόσο τα ναυάγια είναι συχνό φαινόμενο και συνήθως με πολλά θύματα.