Μακρόν για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι: «Στόχος ειδεχθούς επίθεσης οι Κούρδοι»

Μακρόν για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι: «Στόχος ειδεχθούς επίθεσης οι Κούρδοι»

Σκοπευτής σε αθλητικό κλαμπ και κάτοχος οπλισμού ο 69χρονος δράστης

Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στο Twitter, αφού λίγες ώρες νωρίτερα ένας ένοπλος σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού.

«Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα» ανέφερε ο Μακρόν στην ανάρτησή του, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σκοπευτής σε αθλητικό κλαμπ ο 69χρονος δράστης

Σκοπευτής σε αθλητικό κλαμπ ο οποίος «είχε δηλώσει όπλα» ήταν ο 69χρονος συνταξιουχος σιδηροδρόμων William M., δράστης του μακελειού στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών G. Darmanin.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ακόμα ότι ο δράστης έδρασε μόνος του και δεν είναι σίγουρο ότι σκόπευε Κουρδους αλλα «ξένους». Δεν εχει ανακριθεί ακόμα γιατί νοσηλεύεται. Η ανάκριση θα γίνει σε “λίγες ώρες», έγινε ακόμα γνωστό, τονίστηκε στην ΕΡΤ.

Εκτιμάται ακόμα, ότι ίσως αυτη η δήλωση του υπουργού έγινε έναυσμα για τα επεισόδια.

Γενικότερα, αναφέρεται ότι το βίαιο παρελθόν του έπρεπε να είχε ανησυχήσει τις αρχές περισσότερο. Ο ίδιος ήταν υπο ανακριτικό έλεγχο, όμως και μαζί ελεύθερος οταν σκότωσε τους Κούρδους ακτιβιστές. Αυτομάτως, υπό τέτοιο καθεστώς απαγορεύεται να φέρει όπλα.

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία (CDKF) κάλεσε σε πορεία το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδας στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι (κοντά στο σημείο της επίθεσης).