Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες της λίστας του FBI

Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες της λίστας του FBI

Πρόκειται για τον Νεοζηλανδό παιδόφιλο, Μάικλ Τζέιμς Πρατ

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες στην λίστα του FBI, ο οποίος διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στη Μαδρίτη φέροντας ψεύτικη ταυτότητα.

Ο Μάικλ Τζέιμς Πρατ, ένας Νεοζηλανδός υπήκοος, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για παιδική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική επίθεση στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία τόνισε ότι ο Πρατ συμμετείχε στην οπτικοακουστική παραγωγή πορνογραφίας, προσελκύοντας ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες μέσω εξαπάτησης στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2019. Ο Πρατ αποκόμισε περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις δραστηριότητες.

Μόνο 57 εγκληματίες στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI έχουν συλληφθεί εκτός δικαιοδοσίας του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, δήλωσαν οι ισπανικές αρχές, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ΑΠΕ ΜΠΕ, η αστυνομία σημείωσε ότι ο φυγάς είχε αναρτήσει διαφημίσεις στο διαδίκτυο με προσφορές θέσεων εργασίας «μόντελινγκ», οι οποίες αποδείχθηκαν ότι ήταν πορνογραφικά βίντεο.

Πλήρωνε άλλες γυναίκες για να λειτουργούν ως «δόλωμα» και να πείθουν τα θύματα ότι το υλικό δεν θα δημοσιευόταν στο διαδίκτυο.

Ορισμένες φορές, τα θύματα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και αναγκάζονταν να κάνουν σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες είχαν αρνηθεί ρητά να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπλήρωσε η αστυνομία.