Ουκρανία: Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Χερσώνα διορισμένος από την Μόσχα αξιωματούχος

Ουκρανία: Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Χερσώνα διορισμένος από την Μόσχα αξιωματούχος

Παγιδεύτηκε το αυτοκίνητο στην πλευρά που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή

Ένας τοπικός αξιωματούχος σε ένα τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Χερσώνας, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις σκοτώθηκε σήμερα σε μια βομβιστική επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική κατοχική διοίκηση.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, η κατοχική διοίκηση της επαρχίας Χερσώνας ανέφερε ότι ο Αντρέι Στέπα, επικεφαλής της τοποθεσίας Λιουμπίμιφκα, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, «είχε τραγικό θάνατο μετά την έκρηξη ενός αυτοκινήτου. Η ρωσική κατοχική διοίκηση κατηγόρησε «Ουκρανούς τρομοκράτες» για τον θάνατο του.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για το περιστατικό από τις ουκρανικές αρχές.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Στέπα ως άνθρωπο των κατοχικών δυνάμεων και ως κάποιον που συνεργαζόταν ενεργά με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ένα μη επαληθευμένο βίντεο της φερόμενης επίθεσης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει πυκνό γκρίζο καπνό και φλόγες να υψώνονται στον ουρανό πάνω από ένα αυτοκίνητο.

Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να ανακαταλάβει με τη βία όλα τα εδάφη που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Στέπα είναι ο τελευταίος από μια σειρά αξιωματούχων που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία οι οποίοι σκοτώνονται υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Τον Νοέμβριο, ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, αναπληρωτής διοικητής της διορισμένης από τη Ρωσία διοίκησης στην επαρχία της Χερσώνας, σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, παρά το γεγονός ότι επέβαινε σε θωρακισμένο αυτοκίνητο ενώ και άλλοι αξιωματούχοι που είχαν διορισθεί από τη Ρωσία τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν σε εκρήξεις βομβών.