Η διαφορά στις δημόσιες τουαλέτες που σίγουρα δεν έχεις προσέξει

Η διαφορά στις δημόσιες τουαλέτες που σίγουρα δεν έχεις προσέξει

Και δεν εννοούμε την καθαριότητα

Συνήθως, οι τουαλέτες που έχουμε στα σπίτια μας είναι εξοπλισμένες με ένα άνετο κάθισμα σε σχήμα οβάλ ή κύκλου. Αλλά αν δεν το έχετε ήδη παρατηρήσει, δεν έχουν όλες αυτό το παραδοσιακό σχήμα καθίσματος.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μιας δημόσιας τουαλέτας και μιας τουαλέτας στο σπίτι σας, και δεν είναι η μυρωδιά. Η διαφορά έγκειται στο σχήμα. Σχεδόν όλες οι δημόσιες τουαλέτες εμφανίζουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, όπου η μπροστινή πλευρά είναι ανοιχτή. Οι περισσότερες ιδιωτικές τουαλέτες, αντίθετα, έχουν οβάλ ή στρογγυλά καθίσματα τουαλέτας που τυλίγονται σε όλο το μήκος γύρω από την τουαλέτα.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με την ένωση υδραυλικών στις ΗΠΑ, στις περισσότερες δημόσιες αρχές τα καθίσματα πρέπει να έχουν αυτό το σχέδιο. « Όλα τα καθίσματα εκτός από εκείνα που βρίσκονται μέσα σε κατοικίες, πρέπει να είναι ανοιχτού τύπου», όπως αναφέρει ο κρατικός κώδικας υδραυλικών εγκαταστάσεων της Καλιφόρνιας.

Τα καθίσματα τουαλέτας με ανοιχτή πρόσοψη έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να διευκολύνουν τις γυναίκες. Το άνοιγμα έχει σχεδιαστεί για να «επιτρέπει στις γυναίκες να σκουπίζουν την ευαίσθητη περιοχή μετά τη χρήση της τουαλέτας χωρίς να έρχονται σε επαφή με το κάθισμα».

Τα καθίσματα σε σχήμα U είναι επίσης φθηνότερα, καθώς χρησιμοποιούν λιγότερο υλικό. Και είναι λιγότερο πιθανό να κλαπούν, σύμφωνα με τον Roger Barry, διευθύνοντα σύμβουλο της Healthmatic, μιας εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που σχεδιάζει και διαχειρίζεται δημόσιες τουαλέτες.