Τουρκία: Βομβιστική επίθεση με 8 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση με 8 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ

Τρομοκρατικό χτύπημα βλέπουν οι Αρχές

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στη νοτιοανατολική Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ.

Οχτώ αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Η επίθεση σημειώθηκε με την τακτική του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, που εξερράγη την ώρα που περνούσε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται δράστες του περιστατικού».

Η έκρηξη έγινε κοντά σε ζωοπανήγυρη περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης επαρχίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο. Κουρδικές, ακροαριστερές καθώς και ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε βομβιστικές ενέργειες στην Τουρκία.

Τον περασμένο μήνα, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Δεκάδες ύποπτοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν.

Η Τουρκία κατηγόρησε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης.

Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το PKK διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στη σύρραξη αυτή.

Χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα καθώς και από τους συμμάχους της στη Δύση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.