Ο Ίλον Μασκ κατηγορείται για εργασιακό μεσαίωνα στο Twitter

Ο Ίλον Μασκ κατηγορείται για εργασιακό μεσαίωνα στο Twitter

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι μετέτρεψε χώρους στα κεντρικά γραφεία σε μικρά υπνοδωμάτια για τους υπαλλήλους

Έρευνα στα κεντρικά γραφεία του Twitter πραγματοποιούν οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο, μετά από καταγγελία ότι ο Ίλον Μασκ έχει μετατρέψει ορισμένους χώρους σε υπνοδωμάτια.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα γραφεία έχουν μετατραπεί σε «μικρά υπνοδωμάτια με περίπου τέσσερα έως οκτώ κρεβάτια ανά όροφο, ξέστρωτα στρώματα, μονότονες κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες για τηλεδιασκέψεις», δήλωσαν εργαζόμενοι στο περιοδικό Forbes. Οι αλλαγές φαίνεται να είναι μέρος του σχεδίου του Μασκ για ένα «σκληροπυρηνικό Twitter», όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν εντατικά και υπό πίεση, αφού ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό του.

Το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε, ότι ερευνά το θέμα μετά από καταγγελία που έλαβε και ότι σχεδιάζει να επιθεωρήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. «Πρέπει να βεβαιωθούμε, ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται», δήλωσε στην Washington Post ο εκπρόσωπος του τμήματος, Πάτρικ Χάναν. «Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις οικοδομικού κώδικα για κτίρια κατοικιών, ειδικά για τη βραχυπρόθεσμη διαμονή. Αυτοί οι κώδικες διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους χώρους με ασφάλεια», τόνισε. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε ο Χάναν.

Ο Ίλον Μασκ βέβαια επέκρινε την έρευνα. «Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο επιτίθεται σε εταιρείες που παρέχουν κρεβάτια για κουρασμένους υπαλλήλους, αντί να προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά από τη φαιντανύλη. Πού είναι οι προτεραιότητές σας», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό όπου ένα μωρό κατανάλωσε υπερβολική δόση φαιντανύλης που βρήκε σε μια παιδική χαρά.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη αναφέρει, ότι κοιμούνται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Τον περασμένο μήνα η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Έστερ Κρόφορντ, δημοσίευσε μια φωτογραφία της, όπου φαίνεται να κοιμάται στο γραφείο με μάσκα ματιών και υπνόσακο. «Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το 24ωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές κοιμάσαι εκεί που εργάζεσαι», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.