Παγκόσμιο «κύμα» συμπαράστασης στον Πελέ – Η ανάρτησή του στα social media

Παγκόσμιο «κύμα» συμπαράστασης στον Πελέ – Η ανάρτησή του στα social media

Ο μύθος του ποδοσφαίρου νοσηλεύεται με καρκίνο του παχέος εντέρου και αναπνευστική λοίμωξη στο Σάο Πάολο

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αγάπης στην κρίσιμη περιπέτεια της υγείας του δέχεται ο Πελέ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική ανακοίνωση, ο 82χρονος μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και αντέδρασε καλά σε θεραπεία για αναπνευστική λοίμωξη χωρίς σημεία επιδείνωσης. Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε ο ίδιος από το κρεβάτι του νοσοκομείου:

«Φίλοι μου, θέλω όλοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έλαβα. Έχω μεγάλη πίστη στο Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που έλαβα από εσάς, από όλον τον κόσμο, με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και επίσης, υποστηρίξτε τη Βραζιλία στο Μουντιάλ! Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα!»

Οι οπαδοί της Βραζιλίας στο Κατάρ έδειξαν ολόψυχα την υπερηφάνειά τους για τον εθνικό τους θρύλο, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα νέα της υγείας του. Πύργοι στην Ντόχα, φωτίστηκαν με τη φιγούρα του και μηνύματα αγάπης και «γίνε γρήγορα καλά», ενώ οι οπαδοί της Σελεσάο φωτογραφίζονταν δίπλα στο ομοίωμα του. Παίκτες της εθνικής Βραζιλίας που αγωνίζονται στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Ριβάλντο, ο Κιλιάν Εμπαπέ και πολλοί άλλοι κατέκλυσαν τα κοινωνικά μέσα με μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης στο βασιλιά της στρογγυλής θεάς. Στην τεράστια καριέρα του ο Πελέ κατέκτησε τρία Μουντιάλ και πέτυχε 1.283 γκολ.