Τι κίνδυνος υπάρχει αν παίρνεις το κινητό μαζί σου στην τουαλέτα

Τι κίνδυνος υπάρχει αν παίρνεις το κινητό μαζί σου στην τουαλέτα

Αρκετοί κάθονται και πάνω από 30 λεπτά στο WC

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές - τηλέφωνα, κυρίως, αλλά και κινητές κονσόλες παιχνιδιών όπως το Nintendo Switch - ενώ βρίσκονται στην τουαλέτα.

Είναι απίστευτο ότι έχουν διεξαχθεί μερικές έρευνες σχετικά με το θέμα. Σε μία που διεξήχθη από τη NordVPN νωρίτερα φέτος, το 65% των ερωτηθέντων (από 9.800 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα) δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στην τουαλέτα.

«Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο», δήλωσε ο Nir Eyal, συγγραφέας και λέκτορας που γράφει για τις συνήθειες, την εστίαση και την ανθρώπινη συμπεριφορά. «Οι άνθρωποι που τσεκάρουν το τηλέφωνό τους στο μπάνιο και οι άνθρωποι που λένε ψέματα ότι ελέγχουν το τηλέφωνό τους στο μπάνιο».

Αυτό όμως που απασχολεί το περισσότερο κόσμο σήμερα είναι: είναι υγιεινό να κάθεστε στην τουαλέτα με ένα τηλέφωνο; Ένας γαστρεντερολόγος δίνει τις δικές του απαντήσεις.

«Γενικά δεν πρέπει να περνάτε περισσότερο από 10 λεπτά», δήλωσε η Dr. Roshini Raj, γαστρεντερολόγος στο NYU Langone και συγγραφέας του "Gut Renovation", ενός βιβλίου για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

«Πρώτον, το καθισιό για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες, μερικές φορές επώδυνες πρησμένες φλέβες στην περιοχή του πρωκτού».

Έρευνες δείχνουν ότι το καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να εξαπλώσει παθογόνους μικροοργανισμούς, εξαπλώνοντάς τους σε κοντινές επιφάνειες.

«Δεν είναι κακό να πάρετε το τηλέφωνό σας στο μπάνιο για λίγα λεπτά, να κάνετε τη δουλειά σας και μετά να βγείτε», δήλωσε στο τέλος ο Eyal.