Μπάιντεν και Μακρόν αποφασισμένοι να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Μπάιντεν και Μακρόν αποφασισμένοι να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Οι δύο πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας είχαν συνάντηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, ανέφεραν οι δύο ηγέτες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν «τη σταθερή αποφασιστικότητά τους να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν τόσο από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της όσο και από συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι Μπάιντεν και Μακρόν τόνισαν πως ΗΠΑ και Γαλλία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».

Οι δύο πρόεδροι «επιβεβαιώνουν εκ νέου τη συνεχή υποστήριξη των χωρών τους στην Ουκρανία» και δεσμεύτηκαν ιδίως να της παρέχουν «πολιτική, ασφάλεια, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια για όσο διάστημα είναι απαραίτητο».

1
σχόλιο
  1. avatar ANTONIS

    Εγκληματα πολεμου ειπατε? Πρωτη φορα ακουω αυτη την ορολογια. Προφανως δεν θα υπηρξε στο παρελθον κατι αντιστοιχο και γι αυτο δεν την εχω ξαναακουσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...