Γερμανία: Επτά στους δέκα πολίτες δεν θέλουν τη Μέρκελ καγκελάριο ξανά

Γερμανία: Επτά στους δέκα πολίτες δεν θέλουν τη Μέρκελ καγκελάριο ξανά

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Civey

Η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών που συμμετείχαν σε διαδικτυακή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey δεν επιθυμεί την επιστροφή της Άνγκελα Μέρκελ στην εξουσία.

Ειδικότερα, το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην εξουσία η Μέρκελ, η οποία αποχώρησε πέρυσι από την καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια στο τιμόνι της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του εκδοτικού ομίλου Funke Media Group.

Υπέρ της επιστροφής της Μέρκελ στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης τάχθηκε το 23% των Γερμανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ωστόσο, περίπου το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως η συντηρητική Μέρκελ έκανε καλύτερο έργο από τον σημερινό καγκελάριο της Γερμανίας. Στον αντίποδα, το 41% έκρινε πως οι επιδόσεις του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς είναι καλύτερες από εκείνες της Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey διεξήχθη διαδικτυακά στις 24 Νοεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.003 Γερμανών ψηφοφόρων.