Η Ουκρανία ζητά να διακόψει ο δορυφορικός φορέας Eutelsat την αναμετάδοση «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας»

Η Ουκρανία ζητά να διακόψει ο δορυφορικός φορέας Eutelsat την αναμετάδοση «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας»

Με άρθρο του υπουργού Πολιτισμού στην εφημερίδα Le Monde

O Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde ζητά από την γαλλική κυβέρνηση να διακόψει ο δορυφορικός φορέας Eutelsat, του οποίου η Γαλλία ελέγχει το 22%, την αναμετάδοση των προγραμμάτων «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας».

Επισημαίνει ότι η ίδια η ύπαρξη της ρωσικής τηλεοπτικής προπαγάνδας εξαρτάται από τις δυτικές τεχνολογίες και τονίζει ότι ο εν λόγω δορυφορικός φορέας συνεργάζεται με δύο μεγάλες ρωσικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, την Tricolor TV και το NTV-Plus, καθώς και ότι μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Υπογραμμίζοντας τη μη απαγόρευση ακόμη από την ΕΕ της παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε ρωσικά κανάλια προπαγάνδας,ο Ουκρανός υπουργός θεωρεί «εξαιρετικά σημαντική» την οργάνωση συνάντησης των χωρών συμμάχων της Ουκρανίας για τον καθορισμό «στρατηγικών στόχων», με σκοπό την αντιμετώπιση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκτιμά, ότι η Γαλλία, ως «ηγετική στρατιωτική δύναμη» στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών στην Ευρώπη και στον κόσμο.