Ντόναλντ Τραμπ: «Η Αμερική επιστρέφει» – Έθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024

Ντόναλντ Τραμπ: «Η Αμερική επιστρέφει» – Έθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024

Υποσχέθηκε ότι με την καμπάνια του θα ενώσει τον κόσμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το 2024. Στόχος του είναι να γίνει ο δεύτερος Αμερικανός πολιτικός στην ιστορία που εκλέγεται πρόεδρος σε μη συνεχόμενες θητείες.

Ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας των ακινήτων περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους την θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους αφοσιωμένους υποστηρικτές του σε μεγάλη αίθουσα υποδοχής στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου θα είναι και το… αρχηγείο της υποψηφιότητάς του.

«Προκειμένου να κάνουμε την Αμερική μεγάλη και ένδοξη και πάλι, απόψε (σ.σ. ξημερώματα στην Ελλάδα) ανακοινώνω των υποψηφιότητά μου για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τραμπ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Έχοντας στο πλευρό του συμμάχους, συμβούλους και στελέχη των συντηρητικών, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε πως η καμπάνια του «θα ενώσει τον κόσμο» υποστηρίζοντας πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν μπορεί να δώσει το χρίσμα «σ’ έναν απλό πολιτικό ή έναν συνηθισμένο υποψήφιο», αν θέλει να επιστρέψει στην εξουσία σε δύο χρόνια από τώρα. «Αυτή δεν θα είναι η προεκλογική μου εκστρατεία, αλλά θα είναι η δική μας προεκλογική εκστρατεία, όλων μαζί», είπε και δήλωσε: «Η Αμερική επιστρέφει».

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αν και αναμενόμενη έρχεται μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Ρεπουμπλικανών στις μεσοπρόθεσμες εκλογές των ΗΠΑ, όπου αρκετοί από τους υποψηφίους που ο ίδιος ο Τραμπ υποστήριξε δεν κατάφεραν να εκλεγούν στη Γερουσία με αποτέλεσμα το κόμμα να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Νωρίτερα, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε επίσημα στις ομοσπονδιακές εκλογικές αρχές την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του, την τρίτη κατά σειρά, με έγγραφο που επιδόθηκε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (Federal Election Commission, FEC), μερικά λεπτά προτού κάνει τη «μεγάλη ανακοίνωση» που είχε προαναγγείλει μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς του που ανυπομονούσαν στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.