Μπάιντεν προς Ερντογάν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των F-16

Μπάιντεν προς Ερντογάν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των F-16

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το γραφείο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ασφάλειας.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, στη συνάντηση, στην οποία αξιολογήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του να λύσει το πρόβλημα στον διάδρομο σιτηρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να ξαναρχίσει η ναυτιλία.

Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία των F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.