Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της ύποπτης

Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της ύποπτης

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει επίσημα στη δημοσιότητα την ταυτότητα της φερόμενης ως δράστιδας της βομβιστικής επίθεσης

Βίντεο από τη σύλληψη της φερόμενης βομβίστριας στην Ιστικλάλ έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία και παρουσιάζεται στον ιστότοπο ΤRT HABER.

Nα σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το PKK για την επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης -η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 80 άλλοι, ενώ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν 22 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη για την έκρηξη της βόμβας» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη το «πρόσωπο» που φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα, ούτε εάν επρόκειτο για «γυναίκα», όπως διαβεβαίωναν χθες Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι.