Τουρκία: Πολύνεκρη έκρηξη στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης – Δείτε βίντεο

Τουρκία: Πολύνεκρη έκρηξη στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 38 τραυματίες - Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί

Στο αίμα βάφτηκε ο πολυσύχναστος εμπορικός πεζόδρομος Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 16:20 της Κυριακής.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες. Την στιγμή της έκρηξης υπήρχε πολύς κόσμος στον πεζόδρομο και όπως καταγράφηκε σε βίντεο, επικράτησε πανικός.

Στα βίντεο διακρίνονται στο σημείο της έκρηξης πολλά άτομα πεσμένα στο έδαφος, άλλα νεκρά και άλλα τραυματισμένα, με απλούς ανθρώπους να σπεύδουν να βοηθήσουν.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε, ότι έχει απαγορευτεί στα τηλεοπτικά συνεργεία η εκπομπή εικόνας από το σημείο της έκρηξης. Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και απαγόρευσε την κυκλοφορία. Σύμφωνα με το τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ερντογάν: Ύπουλη επίθεση τρομοκρατίας

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις πρώτες του δηλώσεις για τη φονική έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για την G20. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Μετά την ύπουλη επίθεση, οι αστυνομικοί μας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος και οι τραυματίες μας στάλθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι προσπάθειες να παραδοθεί η Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους».