ΗΠΑ – Ενδιάμεσες Εκλογές: Στους Δημοκρατικούς και η Αριζόνα – Μια ανάσα πριν από τον έλεγχο της Γερουσίας

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες Εκλογές:  Στους Δημοκρατικούς και η Αριζόνα – Μια ανάσα πριν από τον έλεγχο της Γερουσίας

Η αντίδραση του Τραμπ: «Ανόητοι, και πιθανότατα διεφθαρμένοι, αξιωματούχοι έχασαν τον έλεγχο των νοθευμένων εκλογών στην Αριζόνα» έγραψε στο Truth Social

Ένα βήμα πριν από τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται οι Δημοκρατικοί μετά την νίκη στην Αριζόνα. Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στη Νεβάδα, όπου ή θα τελειώσει η αγωνία ή θα παραταθεί μέχρι τον επαναληπτικό γύρο στην Τζόρτζια.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι κερδίζει τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research.

Με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Κέλι έχει διαφορά περίπου 124.000 ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και με ποσοστό της τάξης του 51,8% επικρατεί του Μάστερς (46,1%).

Εφόσον επιβεβαιωθεί η νίκη του Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οδεύουν για την πλειοψηφία στη Βουλή οι Ρεπουμπλικάνοι

Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι αργά αργά πλησιάζουν στο να αποκτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να ασκούν βέτο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ακόμη και μια μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα αυτό ενδέχεται να αναγκάσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει υποχωρήσεις, με αντάλλαγμα την υπερψήφιση σημαντικών θεμάτων όπως την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 211 από τις 218 έδρες που απαιτούνται για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Edison Research αργά προχθές, Πέμπτη, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει 197. Μένουν να κριθούν 27 έδρες και για ορισμένες από αυτές γίνεται μάχη στήθος με στήθος.

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά την επανάληψη της ψηφοφορίας στην Αριζόνα

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Μαρκ Κέλι, να κερδίσει την κούρσα για τη Γερουσία στην Αριζόνα την Παρασκευή, προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαιτήσει να ξανά εκλογές λόγω των αβάσιμων ισχυρισμών του για «μολυσμένες» ψήφους.

«Ανόητοι, και πιθανότατα διεφθαρμένοι, αξιωματούχοι έχασαν τον έλεγχο των νοθευμένων εκλογών στην Αριζόνα» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Truth Social, το κοινωνικό δίκτυο που ίδρυσε μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter.

«Πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα νέες εκλογές!» συμπλήρωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι πολλές από τις ηλεκτρονικές κάλπες στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνα δεν λειτουργούσαν.

«Πρόκειται για απάτη και εκλογική νοθεία» έγραψε χωρίς να επικαλεστεί κάποιο στοιχείο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...