Virtual Headset: Αν χάσεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις στην πραγματικότητα

Virtual Headset: Αν χάσεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις στην πραγματικότητα

Πώς λειτουργεί το θανατηφόρο video game, το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό του αποτελεί απλώς ένα έργο τέχνης

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα παράνομα παιχνίδια μέσω διακικτύου και το γεγονός ότι πολλά παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους. Τώρα είναι στα σκαριά ένα video game που ονομάζεται Virtual Headset και ευτυχώς δεν θα βγει στην αγορά, όπως λέει ο δημιουργός του. Το έχει φτιάξει ο Πάλμερ Λάκεϊ, ο οποίος έχει συναργατεί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και αν χάσεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις στην πραγματικότητα

Το παιχνίδι στην ουσία είναι ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρεις εκρηκτικές μονάδες φόρτισης, τοποθετημένες πάνω από το γείσο, όπως περιγράφηκε στην εκπομπή Live News του Mega.

Ανεβάζει αμέσως το ρίσκο στο μέγιστο επίπεδο και αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά, πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν.

Οι μονάδες αυτές είναι προγραμματισμένες να ενεργοποιούνται μετά τον θάνατο σε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη.

Όταν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη game-over, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη.

Προς το παρόν το headset δεν είναι διαθέσιμο για αγορά και όπως λέει ο δημιουργός του, αποτελεί απλώς ένα έργο τέχνης για το γραφείο και μια υπενθύμιση των ανεξερεύνητων δρόμων στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

Η ιδέα του να συνδέεις την πραγματική σου ζωή με εκείνη του εικονικού σου άβαταρ πάντα με ενθουσίαζε – αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του παιχνιδιού μπορεί να είναι το πρώτο headset που μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.

Ποιος είναι ο Λάκεϊ

«Το όνομά μου είναι Πάλμερ Λακεϊ, ξεκίνησα την καριέρα μου όταν δημιούργησα μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας με το όνομα oculus vr. Την πούλησα στο facebook για μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και όταν απολύθηκα δημιούργησα την Anduril έτσι ώστε να ασχοληθώ με αυτόνομα συστήματα εθνικής ασφάλειας».

Ο Πάλμερ Λάκεϊ είναι στην ουσία ο άνθρωπος που άνοιξε το 2015 τον δρόμο για να στραφεί η εταιρεία του Ζουκερμπεργκ στην τεχνολογία και να μετονομαστεί σε Meta.

Και μπορεί να αποφάσισε να ασχοληθεί με την τεχνολογία αμυντικών συστημάτων.

«Είμαστε στην κομητεία Όραντζ, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει κανείς μια εταιρεία τεχνολογίας αμυντικών συστημάτων. Εστιάζουμε σε αυτόνομα συστήματα για το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο Πάλμερ Λάκεϊ, ιδρυτής Oculus.

Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη δημιουργία παιχνιδιών και δημιούργησε ένα παιχνίδι που σκοτώνει.