Ισραήλ: Βακτήρια της χολέρας εντοπίστηκαν στα βόρεια της χώρας

Ισραήλ: Βακτήρια της χολέρας εντοπίστηκαν στα βόρεια της χώρας

Το ξέσπασμα της νόσου εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στη Συρία και τον περασμένο μήνα έφθασε στον Λίβανο

Το Ισραήλ εντόπισε χολέρα σε έναν ταμιευτήρα νερού στα βόρεια της χώρας, κάτι που πιθανόν να οφείλεται στην εξάπλωση του ξεσπάσματος της νόσου στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο εντοπισμός των βακτηρίων δεν συνιστά κίνδυνο για το κοινό σε αυτό το στάδιο, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για "να προστατεύσουν τις υδάτινες πηγές του Ισραήλ" και παρακολουθούν τακτικά την πιθανότητα μόλυνσης του νερού, ειδικά στις βόρειες περιοχές της χώρας. "Σε δείγματα που ελήφθησαν από το υπουργείο Υγείας τις τελευταίες λίγες ημέρες, ένα δείγμα από τον ταμιευτήρα του Γιαρμούκ στο βόρειο Ισραήλ βρέθηκε θετικό στη χολέρα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος. "Η προέλευση των βακτηρίων είναι πιθανόν η Συρία, δεδομένου του ξεσπάσματος χολέρας εκεί", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νερό από τον εν λόγω ταμιευτήρα χρησιμοποιείται για άρδευση, σύμφωνα με την Ένωση Υδάτων της Κοιλάδας του Ιορδάνη. Το πρώτο πρόσφατο κρούσμα χολέρας στη Συρία επιβεβαιώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Έκτοτε, το ξέσπασμα της νόσου εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στη χώρα και τον περασμένο μήνα έφθασε στον Λίβανο.

Η χολέρα μεταδίδεται συνήθως μέσω του μολυσμένου νερού, των τροφίμων ή των υπονόμων. Μπορεί να προκαλέσει έντονη διάρροια και αφυδάτωση, συμπτώματα τα οποία, αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...