Μαρία Ζαχάροβα: Η Ρωσία είναι πάντοτε ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά…

Μαρία Ζαχάροβα: Η Ρωσία είναι πάντοτε ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά…

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο τόνισε ότι η Μόσχα θέλει σε αυτές να ληφθούν υπόψη οι τέσσερις προσαρτημένες περιοχές

Από την μια στη Ρωσία λένε ότι θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και από την άλλη θέτουν όρους, τους οποίους γνωρίζουν ότι το Κίεβο αδυνατεί να συμφωνήσει. Στο πλαίσιο αυτό η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επανέλαβε τις θέσεις της χώρας της.

Όπως δήλωσε, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, εφόσον ληφθούν υπόψιν τα νέα δεδομένα, εννοώντας την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) στη ρωσική επικράτεια, μετέδωσε το skai.gr.

«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις έχουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος επέκρινε το Βερολίνο για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ωθήσει το Κίεβο προς τις διαπραγματεύσεις.

«Αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς του Κιέβου, η γερμανική πλευρά, αντίθετα με τους δικούς της νόμους και κανονισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων σε περιοχές κρίσης και ζώνες ένοπλων συγκρούσεων, συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη του καθεστώτος του Κιέβου με διάφορα οπλικά συστήματα, ενθαρρύνοντάς έτσι την ουκρανική κυβέρνηση να συνεχίσει τις εχθροπραξίες με κάθε κόστος», ανέφερε.