Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Στις κάλπες οι Αμερικανοί – Ίσως κριθεί το μέλλον Μπάιντεν – Τραμπ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Στις κάλπες οι Αμερικανοί – Ίσως κριθεί το μέλλον Μπάιντεν – Τραμπ

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν 85% πιθανότητες να κερδίσουν τη Βουλή

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν σήμερα Τρίτη στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές που θα μπορούσαν να κρίνουν το πολιτικό μέλλον τόσο του προέδρου Τζο Μπάιντεν όσο και του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει σχεδόν ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει ξανά να βρεθεί στον Λευκό Οίκο το 2024.

Οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν δίνουν τεράστιο αγώνα για να παραμείνουν στο Κογκρέσο, μετά από μια κούρσα που ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «καθοριστική» στιγμή για τη δημοκρατία των ΗΠΑ – ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι του Τραμπ έκαναν σκληρή εκστρατεία για ζητήματα όπως ο πληθωρισμός και η εγκληματικότητα.

Πρόκειται έτσι για μια εξαιρετικά κρίσιμη και αμφίβολη αναμέτρηση κυρίως σε ότι αφορά τη Γερουσία, καθώς φαίνεται ότι θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους, αλλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι βέβαιο, καθώς η μάχη στις τέσσερις κρίσιμες πολιτείες δίνεται στήθος με στήθος. Αριζόνα, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Τζώρτζια θα κρίνουν το αποτέλεσμα αλλά οι διαφορές των αντιπάλων τις τελευταίες ώρες είναι στα όρια του στατιστικού, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον.

Στη Βουλή οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον έλεγχο, ενδεχομένως και με διαφορά, καθιστώντας τα επόμενα δύο χρόνια της προεδρίας Μπάιντεν δύσκολα. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν 85% πιθανότητες να κερδίσουν τη Βουλή.