ΗΠΑ: Συντετριμμένη η Νάνσι Πελόζι από την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

ΗΠΑ: Συντετριμμένη η Νάνσι Πελόζι από την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

Ο Πολ Πελόζι χτυπήθηκε με σφυρί από τον δράστη που εισέβαλε στο σπίτι του αναζητώντας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Δημοκρατική πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα «συντετριμμένη» και «πληγωμένη» μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή ο σύζυγός της από έναν εισβολέα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

«Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι και πληγωμένοι από την επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Πολ μας», αναφέρει η Νάνσι Πελόζι σε επιστολή που κοινοποίησε μέσω των λογαριασμών της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση με σφυρί από τον δράστη που εισέβαλε στο σπίτι του αναζητώντας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Είμαστε ευγνώμονες για την γρήγορη ανταπόκριση των αστυνομικών και των διασωστών, καθώς και για τη σωτήρια ιατρική φροντίδα που λαμβάνει», υπογραμμίζει η Νάνσι Πελόζι.

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι, που νοσηλεύεται μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ήταν μόνος στο σπίτι. Η σύζυγός του βρισκόταν στην Ουάσινγκτον.

«Η κατάστασή του βελτιώνεται», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της και στέλνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν τον 42χρονο Ντέιβιντ Ντεπάπε στο σπίτι του ζευγαριού λίγο πριν από τις 02:30 (τοπική ώρα) να τσακώνεται με τον Πολ Πελόζι και να του επιτίθεται με ένα σφυρί.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», λέει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης «απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», ανέφερε.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο εισβολέας φώναζε «Πού είναι η Νάνσι;» και απειλούσε τον Πολ Πελόζι ότι σκοπεύει να τον δέσει και να περιμένει την άφιξη της συζύγου του, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφότου ψήφισε στο Ντέλαγουερ για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπάιντεν κατήγγειλε την πολιτική ένταση στη χώρα και εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν μπορείς να καταδικάζεις τη βία εάν (πρώτα) δεν καταδικάσεις όλους όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες… όλες αυτές τις ανοησίες που υπονομεύουν τη δημοκρατία», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο Ντέιβιντ Ντεπάπε είχε υιοθετήσει ακροδεξιές θέσεις σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους τελευταίους μήνες, ήταν έκδηλη η ανησυχία στις ΗΠΑ για επιθέσεις σε βάρος πολιτικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Αίσθηση είχε προκαλέσει η τοποθέτηση της γερουσιαστού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Σούζαν Κόλινς, η οποία δήλωσε πρόσφατα «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν σκοτωθεί ένας γερουσιαστής ή βουλευτής».